Https

Wat is Https?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit is een uitbreiding op het http-protocol met als doel de uitwisseling van gegevens te beveiligen. Wanneer https wordt gebruikt, betekent dit dat de gegevens versleuteld zijn met een SSL certificaat, waardoor buitenstaanders niet kunnen zien welke gegevens er worden verstuurd.

HTTPS wordt veel gebruikt bij internetbankieren en betalingstransacties per credit card. Ook privacygevoelige informatie zoals naam, adres, geboortedatum en andere persoonsgegevens worden verstuurd via een https verbinding.

 

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

 

Hoe kom ik aan een SSL certificaat?

Dit verschilt per hosting provider. Bij sommige hosting providers is een SSL certificaat gratis aan te vragen. Controleer dit bij je eigen hosting provider.