Wil je beter gevonden worden in Google? In deze blog deel ik 10 simpele manieren die jij vandaag nog kan toepassen binnen je website of blog om je vindbaarheid te verbeteren. Wacht dus nog heel even met publiceren en check eerst of je deze 10 tips hebt toegepast.

1. Meta data toevoegen

Zorg er altijd voor dat je meta titels en meta omschrijvingen uniek zijn, dat ze aansluiten bij je focus zoekwoord en ze de interesse wekken van Google gebruikers. Deze titels en omschrijven zijn namelijk zichtbaar in de zoekresultaten van Google. 

 

2. Inkomende links verkrijgen

Het verkrijgen van links van andere websites naar die van jouw (inkomende links) is één van de belangrijkste ranking factoren. Inkomende links kan je zien als een soort gewogen stem op het internet, hoe meer stemmen (links) jouw pagina ontvangt, des te beter je gevonden wordt in Google.

3. Interne links toevoegen

Het is belangrijk dat andere websites naar jouw website linken, maar doe je dat zelf ook? De interne link structuur van je website draagt ook bij aan je vindbaarheid. Probeer vanuit pagina’s of blogs naar ongeveer drie andere pagina’s op je website te linken met vergelijkbare content. Zo geeft je de “SEO kracht” van de ene pagina door aan de andere pagina’s.

 

4. Afbeeldingen optimaliseren

Dat je de teksten op je website moet optimaliseren voor SEO weet je waarschijnlijk al, maar weet je ook dat je de afbeeldingen op je website moet optimaliseren? In één van mijn vorige blogs leg ik uit waarom het optimaliseren van afbeeldingen belangrijk is en hoe je afbeeldingen optimaliseert voor SEO.

 

5. Structureer met headers

Een grote lap tekst kan bezoekers flink afschrikken. Structureer daarom je pagina met duidelijke (tussen)koppen. Door (tussen)koppen een H2 of H3 opmaak mee te geven maak je het voor zowel bezoekers als voor zoekmachines gemakkelijker om snel te beoordelen waar de pagina over gaat. Voeg belangrijke woorden toe aan je (tussen)koppen om bezoekers en zoekmachines te vertellen over welke onderwerpen en zoekwoorden de tekst gaat.

Afbeelding optimaliseren seo

6. Lokaal gevonden worden in Google

Wil je lokaal beter gevonden worden in Google dan is Google Mijn Bedrijf je nieuwe vriend. Met Google Mijn bedrijf zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens aan de rechterkant van Google vertoond worden wanneer mensen op zoek zijn naar je bedrijf (Voorbeeld)Naast bedrijfsinformatie, contactgegevens en openingstijden kan je via Google Mijn Bedrijf bijvoorbeeld ook inzien hoe vaak er op je bedrijfsnaam wordt gezocht.

 

7. Google Search Console

Een andere tool van Google is Google Search Console. Deze tool stelt je eigenlijk in staat om met Google te communiceren over je website en het indexeren daarvan. Je kan onder andere nieuwe pagina’s aanmelden bij Google en inzien bij welke zoekopdrachten je website wordt weergegeven.

 

8. Een gestructureerde URL

Zoekmachines houden van een duidelijke en gestructureerde URL. Geef je URL een logische naam, zoals de titel van je pagina of blog en structureer je URL met koppeltekens of underscores. Houdt de URL kort en bondig en vermijd onnodige cijfers en leestekens.

 

9. Size does matter

Het aantal woorden dat je pagina bevat heeft invloed op de positie van die pagina in de zoekresultaten van Google. Langere pagina’s geven doorgaans diepere content rondom een onderwerp en dat wordt beloond door zoekmachines. Onderzoek wijst uit dat pagina’s met teksten van meer dan 1000 woorden beter presteren in de zoekresultaten dan pagina’s met minder dan 1000 woorden. Houd hierbij ook rekening met hoeveel zoekwoorden je per pagina verwerkt.

 

10. Bied waardevolle content

And last but not least! Een manier die heel vanzelfsprekend lijkt maar toch regelmatig over het hoofd wordt gezien: het bieden van waardevolle, unieke en rijke content. Er zijn een heleboel manieren om beter gevonden te worden in Google, maar waar het uiteindelijk om draait is dat je de bezoeker helpt aan de informatie die hij zoekt. Wanneer je dat altijd in je achterhoofd houd en de andere tips uit deze blog toepast zal je vindbaarheid sterk toenemen!

11. Gebruik featured snippets om je concurrent op #1 in Google te verslaan

Wat zijn featured snippets?

Heb je al een aardige SEO reputatie opgebouwd maar ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om dat een flinke boost te geven. Featured snippets zijn de ideale manier om prominent naar voren te komen in Google en je naamsbekendheid te vergroten. Daarmee heb je een uitstekende bron van traffic te pakken. Ben je bang dat het verkrijgen van featured snippets te technisch of te veel werk is? Wacht dan nog heel even en haak niet af. Zo’n vermelding in Google is namelijk relatief makkelijk te verkrijgen en wanneer je al regelmatig blogt neemt dit amper tijd in beslag. Lees hier hoe je in 2 stappen featured snippets voor je website krijgt in Google.